Почетна страница

Најаве и вести

О нама

Документи

Локални СЕС

Прописи

Статистика

Фотогалерија

Линкови

Архива

Добро дошли на званичан сајт Покрајинског социјално - економског савета!

Одржана 19. седница Покрајинског социјално – економског савета
Нови Сад, 2. јун 2020.

На 19. седници Покрајинског социјално – економског савета одржаној 2. јуна 2020. године Владимир Лалошевић, председник Уније послодаваца Војводине изабран је за председавајућег ПСЕС-а у наредном једногодишњем мандату наследивши на овој функцији Милојицу Живковића, председника Покрајинског одбора УГС „Независност“ .

На предлог Уније послодаваца Војводине на седници је консензусом свих чланова дата  препорука   социјално-економским саветима градова и општина на територији АП Војводине да на својим седницама размотре стање и последице ванредног стања и епидемије ковид вируса на привреду, посебно да утврде које су привредне делатности биле највише погођене и које су њихове приоритетне потребе, те да предложе локалним самоуправама предузимање додатних мера подршке, у складу са финансијским могућностима и надлежностима локалних самоуправа.

На иницијативу Самосталног синдиката запослених у делатности агроиндустријског комплекса Војводине и заједнички предлог Савеза самосталних синдиката Војводине и Покрајинског одбора УГС „Независност“, консензусом свих чланова, дата је препорука послодавцима у агроиндустријском комплексу и у другим привредним делатностима који су у току пандемије радили пуним капацитетом и у већем обиму од планираног, те на тај начин остварили  или  ће  остварити  позитивне  финансијске  резултате да, на начин и по моделима које би кроз социјални дијалог договорили са репрезентативним синдикатима, увећају зараде запосленима по основу изложености додатним ризицима због рада у ванредним околностима. 

Разматрајући последице корона вируса на положај привреде и запослених Покрајински социјално-економски савет изразио је велику захвалност запосленима у здравству и  социјалној заштити Војводине, који су поднели највећи терет у борби са корона вирусом, као и запосленима у трговини, комуналним делатностима, апотeкарству, медијима, пекарама, грађевинарству и у свим другим делатностима чијим је радом у току ванредног стања и пандемије, уз све здравствене ризике и посебне услове рада, обезбеђена уредна снабдевеност и нормалан живот грађана.

На седници је размотрен извештај о активностима канцеларије за предузетништво при Унији послодаваца Војводине за 2019. годину и  информација о најзначајнијим актуелним статистичким подацима који су у непосредној вези са делокругом рада Покрајинског социјално-економског савета.

Настављајући добру праксу редовног позивања председавајућег ПСЕС-а на седнице Социјално-економског савета Републике Србије, досадашњи председавајући ПСЕС-а Милојица Живковић информисао је присутне о свом учешћу у раду, односно о најзначајнијим одлукама и закључцима 95, ванредне и  96. седнице Републичког СЕС-а. 


  
                                                                                  Стручна служба ПСЕС

СОЦИЈАЛНО-ЕКОНОМСКИ САВЕТ ОПШТИНЕ ИНЂИЈА - Подржана препорука синдиката послодавцима у агроиндустријском комплексу за увећањем зарада 12. мај 2020. године

Социјално-економски савет општине Инђија одржао је седницу 12. маја 2020. године, на којој је консензусом усвојио закључак којим се подржава Препорука Савеза самосталних синдиката општине Инђија послодавцима у делатности агроиндустријског комплекса за увећањем зарада запосленима изложеним додатним ризицима због рада у ванредним околностима. Рад запослених у агроиндустријском комплексу за време ванредног стања није прекидан, а због забране кретања, одвијао се чак и у већем обиму него уобичајено, уз све ризике које ковид носи. Зато синдикат предлаже да се зараде, почев од априлске, увећају на начин и по моделима које би послодавци усагласили са репрезентативним синдикатима у својим предузећима.Arhiva vesti:

2020.

2019.

2018.

2017.

2016.

2015.

2014.

2013.

2012.

2011.

 

 

- ПЛАТФОРМУ ДЕЛОВАЊА
ПОКРАЈИНСКОГ СОЦИЈАЛНО-ЕКОНОМСКОГ САВЕТА
НА УНАПРЕЂЕЊУ ПРИВРЕДНОГ АМБИЈЕНТА И ПОБОЉШАЊУ ПОЛОЖАЈА ПОСЛОДАВАЦА И ЗАПОСЛЕНИХ У АП ВОЈВОДИНИ,
можете преузети у ПДФ формату: линк

 

- Приручник за оснивање и рад локалних СЕС, можете преузети
у ПДФ формату: линк